1 litr wody
250 g cukru
3-4 plasterki cytryny
15 gałązek mięty (około 40 cm)
Cytrynę
umyć, sparzyć i odkroić 3-4 plasterki. Miętę umyć, oderwać listki. Wodę
zagotować z cukrem i plasterkami cytryny. Zdjąć z ognia dodać listki
mięty. Przykryć i odstawić na minimum 24 godziny. Po tym czasie odcedzić
na gęstym sitku. Powstały syrop ponownie zagotować, gorący rozlać do
wyparzonych butelek lub słoików i szczelnie zakręcić.
Świetnie nadaje się do mohito, herbaty, czy wody mineralnej z lodem.
ala-piecze.blogspot.com
Pewnego dnia postanowiłam zmienić to i owo w moim życiu. Jedną ze zmian było bardziej rozsądne i świadome odżywianie. Czytałam, przeglądałam, pytałam, zbierałam informacje. W pewnym momencie zdałam sobie sprawę, że odszukiwanie wcześniejszych inspiracji lub przepisów jest czasochłonne i utworzyłam bloga, w którym gromadzę zdobyte przeze mnie doświadczenia i informacje. Dodaję też różności z innych dziedzin codziennego życia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz