2 kg zielonych pomidorów
1 kg ogórków
0,5 kg cebuli
zalewa:
1 l wody
0,5 l octu 6%
3 szklanki cukru
pieprz czarny w ziarnach
ziele angielskie
listek laurowy
sól
olej
Pomidory, ogórki i cebulę pokroić w krążki, posolić i zostawić na 2 godziny. Zagotować zalewę, włożyć warzywa i gotować jeszcze przez kilka minut. Przełożyć do słoików. Na wierzch wlać łyżkę oleju i zakręcić.
Źródło: moja mama
Pewnego dnia postanowiłam zmienić to i owo w moim życiu. Jedną ze zmian było bardziej rozsądne i świadome odżywianie. Czytałam, przeglądałam, pytałam, zbierałam informacje. W pewnym momencie zdałam sobie sprawę, że odszukiwanie wcześniejszych inspiracji lub przepisów jest czasochłonne i utworzyłam bloga, w którym gromadzę zdobyte przeze mnie doświadczenia i informacje. Dodaję też różności z innych dziedzin codziennego życia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz