6 gorących jajek na twardo
1 ogórek kiszony
125 g masła
2 serki topione śmietankowe
0,3 kg sera żółtego w kawałku (Myśliwski)
rzodkiewka
szczypiorek
natka pietruszki
sól
pieprz
Ser żółty włożyć do torebki foliowej i zanurzyć w gorącej wodzie. Szczypior, rzodkiewkę, pietruszkę, serki i masło posiekać. Dodać gorące pokrojone jajka. Doprawić solą i pieprzem. Ser rozwałkować. Pokrojony wzdłuż ogórek ułożyć wzdłuż jednego placka serowego. Nałożyć farsz. Zawinąć w roladę. Opakować w papier śniadaniowy i schłodzić.
Źródło: moja mama
Pewnego dnia postanowiłam zmienić to i owo w moim życiu. Jedną ze zmian było bardziej rozsądne i świadome odżywianie. Czytałam, przeglądałam, pytałam, zbierałam informacje. W pewnym momencie zdałam sobie sprawę, że odszukiwanie wcześniejszych inspiracji lub przepisów jest czasochłonne i utworzyłam bloga, w którym gromadzę zdobyte przeze mnie doświadczenia i informacje. Dodaję też różności z innych dziedzin codziennego życia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz