papryka
zalewa:
2 l wody
1 szklanka octu 10%
1 szklanka cukru
1 łyżka soli
1-2 łyżki miodu
oliwa
pieprz w ziarnach
ziele angielskie
liść laurowy
Paprykę sparzyć i pokroić. Zagotować zalewę. Ułożyć paprykę w słoikach, zalać zalewą. Wlać łyżkę oliwy na wierzch. Pasteryzować 20 minut.
Źródło: moja mama
Pewnego dnia postanowiłam zmienić to i owo w moim życiu. Jedną ze zmian było bardziej rozsądne i świadome odżywianie. Czytałam, przeglądałam, pytałam, zbierałam informacje. W pewnym momencie zdałam sobie sprawę, że odszukiwanie wcześniejszych inspiracji lub przepisów jest czasochłonne i utworzyłam bloga, w którym gromadzę zdobyte przeze mnie doświadczenia i informacje. Dodaję też różności z innych dziedzin codziennego życia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz