4 kg ogórków
0,5 kg cebuli
0,5 kg marchwi
1 główka czosnku
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki octu 10%
2 łyżki soli
1 szklanka oleju
1 pęczek natki pietruszki
pieprz czarny w ziarnach
Pokroić ogórki, cebulę w talarki. Marchew zetrzeć na grubej tarce. Posiekać natkę i czosnek. Wszystko wymieszać i zostawić na 1 godzinę. Napełnić słoiki 330 ml. i pasteryzować 15 minut.
Źródło: moja mama
Pewnego dnia postanowiłam zmienić to i owo w moim życiu. Jedną ze zmian było bardziej rozsądne i świadome odżywianie. Czytałam, przeglądałam, pytałam, zbierałam informacje. W pewnym momencie zdałam sobie sprawę, że odszukiwanie wcześniejszych inspiracji lub przepisów jest czasochłonne i utworzyłam bloga, w którym gromadzę zdobyte przeze mnie doświadczenia i informacje. Dodaję też różności z innych dziedzin codziennego życia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz