0,5 kg. jabłek
0,5 kg śliwek węgierek
3-4 łyżki oleju
1,5 łyżeczki majeranku
sól
cukier
Na rozgrzany olej włożyć obrane i pokrojone w 8 jabłka. Smażyć mieszając 1-2 min. Dodać śliwki, sól, cukier, majeranek. Dusić na niewielkim ogniu ok. 5 min.
Przełożyć do słoiczków. Słoiki 330ml pasteryzować 20 min.
Źródło: moja mama
Pewnego dnia postanowiłam zmienić to i owo w moim życiu. Jedną ze zmian było bardziej rozsądne i świadome odżywianie. Czytałam, przeglądałam, pytałam, zbierałam informacje. W pewnym momencie zdałam sobie sprawę, że odszukiwanie wcześniejszych inspiracji lub przepisów jest czasochłonne i utworzyłam bloga, w którym gromadzę zdobyte przeze mnie doświadczenia i informacje. Dodaję też różności z innych dziedzin codziennego życia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz