1 butelka octu 10%
6 butelek wody
szklanka o krawędziach prostopadłych do jej dna (typowe naczynie do herbaty w PRL-u)
pudełko zapałek
sól - położyć płasko pudełko zapałek obok szklanki - wsypać sól do szklanki
cukier - położyć pudełko zapałek na wąskim, długim boku obok szklanki - wsypać cukier do szklanki
Wszystkie składniki (bez szklanki i pudełka :) umieścić w garnku i zagotować.
Znakomita do ogórków konserwowych, dyni, śliwek...
Źródło: ciocia Stefka
Pewnego dnia postanowiłam zmienić to i owo w moim życiu. Jedną ze zmian było bardziej rozsądne i świadome odżywianie. Czytałam, przeglądałam, pytałam, zbierałam informacje. W pewnym momencie zdałam sobie sprawę, że odszukiwanie wcześniejszych inspiracji lub przepisów jest czasochłonne i utworzyłam bloga, w którym gromadzę zdobyte przeze mnie doświadczenia i informacje. Dodaję też różności z innych dziedzin codziennego życia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz