3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru
1 czubata łyżka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
4 jajka
1 szklanka mleko
3/4 szklanki oleju
1/2 kg śliwek
Wymieszać mąkę z cukrem, budyniem i proszkiem do pieczenia. W drugim naczyniu wymieszać (nie ucierać) olej z jajkiem i mlekiem. Przelać do naczynia z mąką i dokładnie wymieszać. Przełożyć do foremki. Ułożyć śliwki. Piec 60 min. w temperaturze 180 st. C. Koniecznie sprawdzić patyczkiem.
Źródło: moja mama
Pewnego dnia postanowiłam zmienić to i owo w moim życiu. Jedną ze zmian było bardziej rozsądne i świadome odżywianie. Czytałam, przeglądałam, pytałam, zbierałam informacje. W pewnym momencie zdałam sobie sprawę, że odszukiwanie wcześniejszych inspiracji lub przepisów jest czasochłonne i utworzyłam bloga, w którym gromadzę zdobyte przeze mnie doświadczenia i informacje. Dodaję też różności z innych dziedzin codziennego życia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz