dość duże ogórki gruntowe
zalewa:
5 szkl. wody
3/4 szkl. octu 10%
5 łyżeczek musztardy
3 łyżki soli
ziele angielskie
pieprz ziarnisty
liść laurowy
Wodę, ocet, musztardę, sól i przyprawy zagotować i wystudzić.
Ogórki obrać, pokroić wzdłuż na 4 części, ułożyć w słoikach i zalać zalewą.
Pasteryzować 1 minutę.
Źródło: Kasia S.
Pewnego dnia postanowiłam zmienić to i owo w moim życiu. Jedną ze zmian było bardziej rozsądne i świadome odżywianie. Czytałam, przeglądałam, pytałam, zbierałam informacje. W pewnym momencie zdałam sobie sprawę, że odszukiwanie wcześniejszych inspiracji lub przepisów jest czasochłonne i utworzyłam bloga, w którym gromadzę zdobyte przeze mnie doświadczenia i informacje. Dodaję też różności z innych dziedzin codziennego życia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz