środa, 2 stycznia 2019

Owsianka bananowo-bakaliowa ze słoika

Składniki:

1 duży banan
2 czubate łyżki płatków owsianych
2 łyżki jogurtu greckiego (naturalny)
1 łyżeczka miodu
garść orzechów nerkowca, rodzynek i pestek

Potrzebujemy słoik, dodajemy do niego 2 łyżki gorącej wody i układamy składniki wedle uznania: banany, miód, owsianka, jogurt, orzechy, banany, jogurt, owsianka, miód, jogurt , orzechy. Uzupełniamy słoik składnikami. Na końcu polewamy to wszytko gorącą wodą (dwie łyżki) zakręcamy i wstawiamy na noc do lodówki.

Owsianka przez noc napęcznieje, zwilgotnieje, banan odda smak i całość smakuje jak pyszne ciasto bananowe z bakaliami. Można zrobić zapas na trzy dni, nadal będą smaczne i świeże.

sznupkowiewpodrozyzycia.blogspot.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz