Składniki:
1 duży banan
2 czubate łyżki płatków
owsianych
2 łyżki jogurtu
greckiego (naturalny)
1 łyżeczka miodu
garść orzechów
nerkowca, rodzynek i pestek
Potrzebujemy słoik,
dodajemy do niego 2 łyżki gorącej wody i układamy składniki wedle uznania:
banany, miód, owsianka, jogurt, orzechy, banany, jogurt, owsianka, miód, jogurt
, orzechy. Uzupełniamy słoik składnikami. Na końcu polewamy to wszytko gorącą
wodą (dwie łyżki) zakręcamy i wstawiamy na noc do lodówki.
Owsianka przez noc
napęcznieje, zwilgotnieje, banan odda smak i całość smakuje jak pyszne ciasto
bananowe z bakaliami. Można zrobić zapas na trzy dni, nadal będą smaczne i
świeże.
sznupkowiewpodrozyzycia.blogspot.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz