- 2 selery
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 25 dag pieczarek
- 1 szklanka wody
- 1/2 szklanki oleju (o neutralnym smaku)
- 3 jajka
- 1 szklanka zmiksowanych w blenderze płatków owsianych lub otrąb
- sól, pieprz (sporo), majeranek
Przygotowanie:
Pieczarki drobno pokroić i przesmażyć. Seler, cebule i czosnek zetrzeć
na tarce. Warzywa dusić na głębokiej patelni z olejem i wodą (ok.
godziny), dodać przesmażone pieczarki (masa warzywno-pieczarkowa musi
być dobrze odparowana, więc pod koniec duszenia zdjąć pokrywkę) i
pozostawić do ostygnięcia.
Dodać
jajka i płatki /otręby, sól, pieprz i majeranek i krótko zblenderować.
Masę przełożyć do posmarowanej olejem blaszki keksówki. Piec w 180
stopniach przez około 1 godzinę. Wystudzić.
kulinarnapasja.blogspot.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz