0,75 kg słoniny
3 niewielkie cebule
Słoninę pokroić na maleńką kostkę. Smażyć w garnku teflonowym (patelni) na najmniejszym ogniu, mieszając od czasu do czasu, tak długo, aż tłuszcz się wytopi, ale skwarki pozostaną miękkie.
Cebule drobno posiekać. Dodać do garnka se smalcem i smażyć ok. 5 min. Cebula powinna być miękka, ale nie powinna zbrązowieć. Przestudzić. Przelać do słoiczków.
Pewnego dnia postanowiłam zmienić to i owo w moim życiu. Jedną ze zmian było bardziej rozsądne i świadome odżywianie. Czytałam, przeglądałam, pytałam, zbierałam informacje. W pewnym momencie zdałam sobie sprawę, że odszukiwanie wcześniejszych inspiracji lub przepisów jest czasochłonne i utworzyłam bloga, w którym gromadzę zdobyte przeze mnie doświadczenia i informacje. Dodaję też różności z innych dziedzin codziennego życia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz