4 szklanki mąki
1 szklanka cukru
2 jajka
1 kostka masła
4 łyżeczki proszku do pieczenia
odrobina soli
budyń
jabłka pokrojone w ósemki
galaretka cytrynowa
Mąkę, cukier, jajka, masło, proszek do pieczenia i sól posiekać lub lekko zagnieść. Włożyć do lodówki na 1/2 godziny. Ciasto podzielić na 3/4 i 1/4. Większą część wyłożyć na blachę. Posypać przez sitko budyniem. Włożyć jabłka wymieszane z galaretką. Przykryć pozostałą częścią ciasta. Upiec.
Źródło: moja mama
Pewnego dnia postanowiłam zmienić to i owo w moim życiu. Jedną ze zmian było bardziej rozsądne i świadome odżywianie. Czytałam, przeglądałam, pytałam, zbierałam informacje. W pewnym momencie zdałam sobie sprawę, że odszukiwanie wcześniejszych inspiracji lub przepisów jest czasochłonne i utworzyłam bloga, w którym gromadzę zdobyte przeze mnie doświadczenia i informacje. Dodaję też różności z innych dziedzin codziennego życia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz