korzenie mniszka lekarskiego
korzenie cykorii
skórka z czerwonej pomarańczy
korzeń imbiru
350 ml wódki
Korzenie mniszka lekarskiego i cykorii należy dokładnie umyć, usuwając wszystkie zabrudzone kawałki. Za pomocą noża usuń wszystkie pozostałe zabrudzenia, które nie zostały zmyte wodą. Pociąć czyste korzenie na małe kawałki.
Oczyszczone korzenie rozłożyć na pergaminie i umieścić w chłodnym, suchym i przewiewnym miejscu i suszyć przez 3 do 5 dni lub umieścić w suszarce do ziół i suszyć w temperaturze 35°C, aż staną się kruche.
Powoli prażyć korzenie w piekarniku w temperaturze 180°C, aż staną się złotobrązowe.
Wysuszone korzenie mniszka lekarskiego, korzeń cykorii, skórkę z czerwonej pomarańczy i korzeń imbiru włożyć do słoika o pojemności 400 ml, a następnie wlać 350 ml wódki.
Słoik przykryć i pozostawić w zimnym, ciemnym miejscu na minimum 6 tygodni.
Odcedzić zioła za pomocą sita o drobnych oczkach.
Powoli prażyć korzenie w piekarniku w temperaturze 180°C, aż staną się złotobrązowe.
Wysuszone korzenie mniszka lekarskiego, korzeń cykorii, skórkę z czerwonej pomarańczy i korzeń imbiru włożyć do słoika o pojemności 400 ml, a następnie wlać 350 ml wódki.
Słoik przykryć i pozostawić w zimnym, ciemnym miejscu na minimum 6 tygodni.
Odcedzić zioła za pomocą sita o drobnych oczkach.
Podawać schłodzone przed posiłkiem, nie więcej niż 30 ml. Nie nadaje się dla dzieci.
Przechowywać do 5 lat.
Przechowywać do 5 lat.
https://simplybeyondherbs.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz