4 opakowania (0,4 kg) herbatników
1 kostka masła
1 łyżka kakao
1 szklanka cukru pudru
1 kieliszek spirytusu lub rumu
Herbatniki przepuścić przez maszynkę, dodać masło, kakao, cukier puder i spirytus. Wszystko dokładnie połączyć. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę obtoczyć w drobno połamanych herbatnikach.
Źródło: moja mama
Pewnego dnia postanowiłam zmienić to i owo w moim życiu. Jedną ze zmian było bardziej rozsądne i świadome odżywianie. Czytałam, przeglądałam, pytałam, zbierałam informacje. W pewnym momencie zdałam sobie sprawę, że odszukiwanie wcześniejszych inspiracji lub przepisów jest czasochłonne i utworzyłam bloga, w którym gromadzę zdobyte przeze mnie doświadczenia i informacje. Dodaję też różności z innych dziedzin codziennego życia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz